POLYFLAME
Запалки - Франција

Во раните 1970-ти, Ричард Пирсман, млад холандски турист во Јапонија, открил запалки за еднократна употреба и го пополнил својот багаж со нив со идеја да стане нивниот дистрибутер во Холандија. Тој го создал PolyFlame и наскоро го проширил својот маркетинг во Франција и Германија, диверзифицирајќи ја понудата со додавање на многу престижни лиценци поврзани со светот на запалки.

PolyFlame, од своја страна, постојано расте сите овие години, земајќи значителни пазарни удели во дистрибуцијата на сите видови запалки, и во бизнисот со подароци, со своите брендови Spirit of Saint-Louis, Marksman и други креации.

Преферираната стратегија за управување со PolyFlame да се фокусира на нејзината основна дејност – запалки – доведе до тоа 2014 година да ја врати својата независност од нејзината историска холдинг-компанија, со што стана “чист играч” во својата област.

ПРЕЗЕМИ КАТАЛОГ
Име
тежина
баркод
код
пакет

PLAYBOY Solid Colors

1 lighter

3661075112745

1101

50

PLAYBOY STPF Bi Colors

1 lighter

9903661075119577

50


PLAYBOY Mini Smooth HP

1 lighter

3661075057749

384

50

PLAYBOY Harmony White & Colors

1 lighter

3661075051792

983

50

PLAYBOY Solid Colors
weight
barcode
code
package
1 lighter
3661075112745
1101
50
PLAYBOY STPF Bi Colors
weight
barcode
code
package
1 lighter
9903661075119577
50
PLAYBOY Mini Smooth HP
weight
barcode
code
package
1 lighter
3661075057749
384
50
PLAYBOY Harmony White & Colors
weight
barcode
code
package
1 lighter
3661075051792
983
50