NEVA
Козметика - Хрватска

Нева, најстар и водечки производител на козметика и тоалети, е основана уште во 1918 година како мала фармацевтска лабораторија наречена RAVE. Триесет години подоцна, со спојување на RAVE со хрватската подружница на Beiersdorf AG (BDF), основана е нова компанија, денес позната како Нева. Од 1948 година, Нева произведува водечки производи на хрватскиот пазар, како што се паста за заби Плидента, Росал балсам за усни и Росал и Мелем козметика.

Производите на Нева се развиваат во нивните сопствени лаборатории, кои први во Хрватска воведоа интегриран систем за управување со животната средина ISO 9001/2000 / ISO 14001. Исто така, брендовите на Нева освојуваат бројни национални и меѓународни награди за квалитет и иновации, како што е производ на Годината 2019 (Плидента Био паста за заби), Cosmo Beauty Awards (Нева 1918 и Мелем SUN линија), Value4Money (Мелем и Плидента), Superbrands (Плидента и Мелем), Cropak (Плидента), BBC Design Award (Росал), Inpex ( Мелем и Росал). Мелем е еден од првите носители на правото на употреба на заштитниот знак Оригинални Хрватски трговски марки.

ПРЕЗЕМИ КАТАЛОГ
Име
тежина
баркод
код
пакет

ROSAL LIP BALM SENSITIVE 4,8g


3856007908590


12

ROSAL LIP BALM CHERRY 4,8g


3856007908576


12

ROSAL LIP BALM NATURAL 4,8g


3856007908552


12

ROSAL LIP BALM SHINE ON 4,8g


3856007908583


12

ROSAL LIP BALM STRAWBERRY 4,8g


3856007908620


12

ROSAL LIP BALM MANGO 4,8g


3856007908569

10162247

12

MELEM SUN LIP BALM  SPF 30 4,5 g


3856007906534

10005890

12

ROSAL CLEAN LB HYALURONIC ACID&TANGER 4,8g  


3856007906787


12

ROSAL FAMILY KREMA 75 ml


3856007903373


10

ROSAL FAMILY KREMA 150 ml


3856007903366


5

ROSAL FAMILY HYDRASOFT 250 ml


3856007903359


3

ROSAL KREMA ZA RUKE MASLINA 75 ml


3856007903595


6

ROSAL KREMA ZA LICE ZA ALMOND OIL 50ml


3856007903199


6

ROSAL KREMA ZA LICE COLLAGEN 50ml


3856007903205


6

ROSAL KREMA ZA RUKE UREA 50 ml


3856007904240


6

MELEM ZA USNE 4,5g


3856007902840


24

MELEM ZA USNE MEN 4,5g


3856007904134


24

MELEM AVOCADO KREMA 35ml


3856007907395


24

MELEM KREMA a 35 ml


3856007901409


24

MELEM SUN PROTECT & BOOST SPF 30 140 ml


3856007910104

10163427

6

ROSAL LIP BALM SENSITIVE 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908590
12
ROSAL LIP BALM CHERRY 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908576
12
ROSAL LIP BALM NATURAL 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908552
12
ROSAL LIP BALM SHINE ON 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908583
12
ROSAL LIP BALM STRAWBERRY 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908620
12
ROSAL LIP BALM MANGO 4,8g
weight
barcode
code
package
3856007908569
10162247
12
MELEM SUN LIP BALM  SPF 30 4,5 g
weight
barcode
code
package
3856007906534
10005890
12
ROSAL CLEAN LB HYALURONIC ACID&TANGER 4,8g  
weight
barcode
code
package
3856007906787
12
ROSAL FAMILY KREMA 75 ml
weight
barcode
code
package
3856007903373
10
ROSAL FAMILY KREMA 150 ml
weight
barcode
code
package
3856007903366
5
ROSAL FAMILY HYDRASOFT 250 ml
weight
barcode
code
package
3856007903359
3
ROSAL KREMA ZA RUKE MASLINA 75 ml
weight
barcode
code
package
3856007903595
6
ROSAL KREMA ZA LICE ZA ALMOND OIL 50ml
weight
barcode
code
package
3856007903199
6
ROSAL KREMA ZA LICE COLLAGEN 50ml
weight
barcode
code
package
3856007903205
6
ROSAL KREMA ZA RUKE UREA 50 ml
weight
barcode
code
package
3856007904240
6
MELEM ZA USNE 4,5g
weight
barcode
code
package
3856007902840
24
MELEM ZA USNE MEN 4,5g
weight
barcode
code
package
3856007904134
24
MELEM AVOCADO KREMA 35ml
weight
barcode
code
package
3856007907395
24
MELEM KREMA a 35 ml
weight
barcode
code
package
3856007901409
24
MELEM SUN PROTECT & BOOST SPF 30 140 ml
weight
barcode
code
package
3856007910104
10163427
6